Stort antal svenska förare

Kanske är rally- och racingintresset i Sverige så stort som det är bland annat på grund av det stora antal förare som vi har inom landets gränser. Tanken är att det helt enkelt blir lättare att förstå någons prestation inom motorsport om det är så att man själv ha en viss förståelse för hur svåra vissa av momenten är och vilka farter som uppnås i tid och otid.

 

Vad det än handlar om så är det enklare att förstå någons storhet inom ett visst område om även man själv har viss erfarenhet av detta eller kunskap. Av just denna anledning så tror vi att det finns ett så pass stort motorintresse för rally och racing i allmänhet, som det faktiskt gör i Sverige, på grund av det faktum att vi har ett så pass stort antal svenska förare.

Det är helt enkelt så att de allra flesta av oss vuxna svenskar har relativt bra koll på läget när det kommer till vad som krävs för att köra bil på ett vettigt sätt. Att de allra flesta av oss också testat allt från halkbana till vinterkörning gör också att vi bättre förstå vad som krävs för att prestera på sämre underlag, vilket gör att vi många gånger kan förundras över de professionella förare som i princip obehindrat far fram över sådana sträckor.

Enligt Vi Bilägare så är det dock allt färre som klarar av att ta körkortet, en trend som vi hoppas blir kortvarig. Vem vet, på sikt skulle kanske detta också leda till allt färre rally-fans? Något som självklart skulle slå hårt på sporten med allt från minska sponsorintäkter för klubbarna till en rad andra negativa faktorer.

Nä, det är nog helt enkelt bäst att dagens ungdomar börjar ta sig i kragen och ser till att plugga och köra rejält inför proven, så att betydligt fler klarar sig vidare med godkänt resultat!