Vad hände med franska rallyt?

Pierre Jean Durieu / Shutterstock.com
Pierre Jean Durieu / Shutterstock.com

En hel del är rallyfans verkar ha missat den ändring som skett i det franska rallyt och att tävlingen inte längre körs i vindistriktet Alsace som vi är vana vid.

Många inbitna rallyfans har stenkoll på de lopp som körs under en aktuell rallysäsong och även på de eventuella ändringar som tillkommer säsongerna emellan. De har koll på statistiken och vet precis hur de har gått för respektive förare på respektive delsträcka, vilket underlag som är aktuellt för de olika delsträckorna, hur vädret vanligtvis brukar bete sig och många många fler saker som de själva anser är av värde för rallyt.

Med det sagt så finns det dock även de som älskar att titta på rally, men som inte håller lika bra koll på utvecklingen från år till år, och inget fel med det! Hur som helst tänkte vi nu ta tillfället i akt uppdatera de som fortfarande är ovetande om vad som skett med den franska VM-tävlingen i rally.

 

Från Alsace till Korsika

Idag körs inte längre det franska rallyt i Alsace som vi upptäckt att många av er har missat. På grund av ekonomiska orsaker som vi inte ska gå in på till fullo, förutom att nämna sviktande publiksiffror, så kände vinodlingsregion Alsace att den inte längre hade råd att stå som sponsor för rallytävlingen. Med detta medföljde att den franska VM-rallytävlingen således var tvungen att omplaceras och då valda man att flytta denna till ön Korsika.

Idag heter därför det franska rallyt inte längre som det gjorde förr, utan istället det Korsikanska rallyt – läs mer på wrc.com. Detta val av plats var dock inget som skedde utav en slump, utan ön har en lång historia utav att anordna rallytävlingar och det var faktiskt inte så länge sedans om man gjorde en liknande omplacering av rallytävlingen från just Korsika in till fastlandet. En av anledningarna den gången kan ha varit det höga antal olyckor som drabbat öns rallytävlingar och som vi får hoppas numera är ett minne blott.

 

When in France!

När vi ändå är inne på Franska events känner vi här på syd-cupen.se att det vore fel av oss att helt låta bli att nämna årets sportevenemang i Frankrike och om vi ska vara ärliga får vi nog medge att det denna gång inte rör sig om motorsport. Fotbolls EM har numera varit igång i några veckor och vid skrivande stund är det inte alltför långt kvar till den mäktiga finalmatchen den 10/7. Det har ännu inte helt utkristalliserat sig vilka lag som tar sig dit, men som vanligt är vadslagningarna i full gång och på 1×2.se så kan ni som vill ta del av den bästa informationen. Själva kommer sitta klistrade både inför semifinalerna som själva finalmatchen och avslutar denna text med att säga, må bästa lag vinna och tack till Frankrike för ett fantastiskt fotbolls EM!